Fizetési megoldás

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a tintatenger webáruház (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe:

http://tintatenger.hu

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:

Cégnév: Eco-Print-System Kft.
Székhely címe: 9700 Szombathely, Temető u 4/A
Cégjegyzékszám: 18-09-102868
Nyilvántartást vezető cégbíróság: Szombathelyi Törvényszék Cégbírósága
Statisztikai számjel: 11317568-4741-113-18
Adószám: 11317568-2-18
Bankszámlaszám : 72100251-10021969-00000000

Ügyfélszolgálat:

Elsődleges ügyfélszolgálat: e-mail: tintatenger@eco-print.hu (két munkanapon belüli válasz)

Telefon: 70/945-4022 munkanapokon 08:30 és 15:30 között, leterheltség függvényében fogad hívásokat, visszahívás nem garantált, a szám SMS-t, MMS-t  kezel! (nem garantáljuk a folyamatos készenlétet, és a visszahívást)!

Az általános szerződési feltételek elfogadása

1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat, és nem küldhet megrendelést sem.

Az adásvételi szerződés létrejötte:

1. Vásárló által a webáruházban leadott megrendelés megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikusan, e-mail útján visszaigazolja Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Vásárló által megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékek mennyiségét és tételes listáját, a termékek árát, a szállítási költséget, a fizetendő végösszeget és a választott fizetési módot. Ez a visszaigazoló email tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett, és csak tájékoztatási célokat szolgál. A visszaigazoló e-mail nem minősül a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással nem jön létre érvényes szerződés a Szolgáltató és Vásárló között.

Szolgáltató esetleges készlethiányról, a beszerzési ár vagy a szállítási idő változásáról minden esetben értesíti a Vásárlót, aki visszavonhatja vagy módosíthatja a megrendelést, illetve elállhat a vásárlástól.
Felek között szerződés akkor jön létre, amikor Szolgáltató Vásárló megrendelését e-mail üzenetformájában elfogadja, egyúttal tájékoztatja a Vásárlót a rendelés, l inídításáról vagy a kiszállítás várható ( tájékoztató jellegű ) időpontjáról.


2. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.


3. Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a Vásárló adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, akkor ezen adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse, és a megrendelést törölje.
Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a Vásárlónak igazolhatóan egyező adatokkal (vagy email cím, vagy szállítási cím, vagy telefonszám) korábban át nem vett rendelése volt, megtagadja a rendelés teljesítését.


4. Vásárló a megrendelést annak elküldése után a Webáruházban elektronikusan már nem tudja törölni.


5. A megrendelés visszavonását a Vásárló a Webáruház Kapcsolat menüpontjában megadott elektronikus levelezési címen teheti meg. A megrendelés visszavonása csak a postázás, illetve a futárszolgálat részére történő átadás előtt lehetséges.

A termék lényeges tulajdonságai

A termék lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain.

Árak, szállítási költség

A Webáruházban közzétett termékárak ÁFÁ-val növelt bruttó árak, amelyek tartalmazzák a termékek árát de nem tartalmazzák a szállítás, és az esetleges utánvételes fizetés költségeit.

Cégünk a Sameday, az Express - One, a Magyar Posta (MPL), a FOXPOST és a PACKETA futárszolgálattal szállíttatja a csomagokat.

 

FOXPOST CSOMAGAUTOMATA:

Itt a FOXPOST csomagautomatáiba kérheti a szállítást!

Csak 980,- Ft, és az is csak 34 999,- Ft.-ig ! 35 000,- Ft, vagy az fölötti rendelés esetén a csomagautomatába szállítás ingyenes!
Utánvétes fizetésnél csak bankkártyával fizetheti csomagját (az automata készpénzt nem kezel), az utánvét költsége itt 450,- Ft
A rendelt áru nem lehet nehezebb 20Kg.-nál, a csomag méretei a 60cmx32cmx62cm -t nem haladhatják meg!

PACKETA CSOMAGAUTOMATA, ÁTVÉTELI PONT:

Itt a PACKETA átvételi pontokba kérheti a szállítást!

Csak 1 450,- Ft, és az is csak 29 999,- Ft.-ig ! 35 000,- Ft, vagy az fölötti rendelés esetén a ez a  szállítás ingyenes!
Utánvétes fizetésnél előfordulhat, hogy az átvevőponton még nem elérhető a bankkártyás fizetés, az utánvét költsége itt 450,- Ft
A rendelt áru nem lehet nehezebb 15Kg.-nál!

MPL CSOMAGAUTOMATA:

Itt a Magyar Posta csomagautomatáiba kérheti a szállítást!
Ára 1 450,- HUF.  Vegye figyelembe, hogy a szállítás indítása akár 5-10 munkanap is lehet a rendelés elfogadása (nem a megrendelés dátuma!) után!
Utánvétes fizetésnél csak bankkártyával fizetheti csomagját (az automata készpénzt nem kezel), az utánvét költsége itt 650,- Ft
A rendelt áru nem lehet nehezebb 20Kg.-nál, a csomag méretei a 50cmx31cmx35cm -t nem haladhatják meg!

SAMEDAY HÁZHOZSZÁLLÍTÁS:

Itt pontos címre kérheti a szállítást!
Ára 25 000,- Ft -ig 1 390,- Ft, 25 001,- Ft és 35 000,- Ft között 990,- Ft, 35 000,- Ft fölött díjmentes!
Utánvétes fizetésnél választható készpénz, vagy bankkártya is. Az utánvét költsége 450,- Ft

 

EXPRESS-ONE HÁZHOZSZÁLLÍTÁS:

Itt pontos címre kérheti a szállítást!
Ára 25 000,- Ft -ig 1 690,- Ft, 25 000,- Ft és 30 000,- Ft között 990,- Ft, 30 000,- Ft fölött díjmentes!
Utánvétes fizetésnél választható készpénz, vagy bankkártya is. Az utánvét költsége 450,- Ft

 

Személyes átvétel szombathelyi átvevőponton (itt semmiféle ügyfélszolgálati szolgáltatás nem üzemel):

Szombathelyen, a Nádasdy u 20 alatti nyomtatvány üzletben  személyesen is átveheti rendelését, értékhatártól függetlenül. Ezen az átvételi ponton a készpénzfizetés mellett bankkártyával is fizethet, de természetesen az előre utalás is működik.

Nyitva:
hétfő - péntek: 08:00 – 12:00 és 12:30 - 16:00

Kérjük minden esetben várja meg az átvehetőségről szóló e-mail megérkezését!
Ezen a ponton ügyfélszolgálat NEM üzemel!

 

Postán maradó, COOP üzletek és MOL töltőállomások, egyéb postapontok

Itt COOP üzletekbe és MOL töltőállomásokra, illetve egyéb posta átvételi pontra kérheti a szállítást!
Ára 2 090,- HUF.  Vegye figyelembe, hogy a szállítás indítása akár 5-10 munkanap is lehet a rendelés elfogadása (nem a megrendelés dátuma!) után!
Utánvétes fizetésnél készpénzzel és bankkártyával is fizetheti csomagját, az utánvét költsége itt 650,- Ft

 

Futárszolgálati szállítás esetén a számlát a megrendeléskor megadott e-mail címre küldjük a szállítás indítását követő maximum 3. munkanapon!

Kiszállítás, személyes átvétel

1. A rendelések indítási határideje a termékek bemutató oldalain olvashatók. (a szállítási idő az indítás után kezdődik)
2. A termékek kiszállítását külső szolgáltató végzi.
3.A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

Lehetséges fizetési módok

Előre utalással:
A megrendelés visszaigazolását követően kiállítjuk a számlát, melynek másolatát e-mail-ben megküldjük. A számlán szereplő összeg bankszámlánkra történő megérkezését követően haladéktalanul intézkedünk az áru kiszállításáról.

Bankkártyás fizetés a BARION rendszerén keresztül:
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Tudj meg többet ITT

Utánvéttel (készpénzes fizetés):
házhozszállításnál költsége 350,- Ft, MOL vagy COOP átvételi pontokon,illetve postán maradó szállításnál választható fizetési mód, költsége 450,- Ft. PACKETA utánvét: 350,- Ft .

Utánvéttel (bankkártyás fizetés):

MPL csomagautomatában, MOL vagy COOP átvételi pontokon, postán maradó (költsége 450,- Ft), vagy FOXPOST szállításnál választható fizetési mód, (költsége 350,- Ft). PACKETA utánvét: 350,- Ft .

Házhoz, vagy automatába, átvevőpontba történő szállítás esetén esetén a számlát a megrendeléskor megadott e-mail címre küldjük a szállítás indítását követő maximum 3. munkanapon!


Készpénzzel, vagy bankkártyával a szombathelyi átvételi ponton:
Szombathelyi átvételi pontunkon készpénzzel és bankkártyával is fizethet! Költsége nincs.
Ekkor a számla, a megrendelés alapján, a helyszínen készül az átvételkor.

Elállási jog

A Vásárlónak a megrendelt termékek átvételét követően 14 naptári napon belül jogában áll a megrendeléstől elállni. Az elállás napjától számítva 14 naptári napon belül a megrendelt terméket a Szolgáltató részére vissza kell küldeni. Az elállásra vonatkozó igényt minden esetben írásban kell jelezni a megadott határidőn belül. Az elállásról szóló kormányrendelet alapján készített tájékoztató és az elállási nyilatkozat mintája jelen ÁSZF 1 sz. melléklete A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet – a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól - értelmében a visszaküldés költségei a Vásárlót terhelik. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában áll módunkban teljes értéken jóváírni .  A vitás esetek elkerülése végett a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról Szolgáltató jegyzőkönyvet készít. A Szolgáltató köteles az áru ellenértékét az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számítva 14 napon belül visszafizetni a vásárlónak.

Az elállási jogra vonatkozó pontos rendelet a ÁSZF mellékletét képezi

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

Részletes szabályozás a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletében található.

Utángyártott és felújított kellékanyagokra a törvényben előírt 1 éves garanciát vállal. A garancia feltétele a kazetta vagy tintapatron 30 %-os töltöttségi szintje, működőképes kellék esetén a kellékkel készített nyomatminta és Szolgáltató által elvégzett bevizsgálás. Szolgáltató által történő bevizsgálás során megállapított garanciális meghibásodás esetén a kellékanyag kicserélésre vagy javításra, vagy fogyásarányos visszatérítésre kerül. A garancia érvényét veszíti, ha a kellékanyagot szétszerelték, garanciacímkét (saját termék azonosító címkét)  eltávolították, vagy megsértették, meglélétének hiánya, vagy bizonyíthatóan nem az előírt módon került tárolásra és felhasználásra, illetve nem rendeltetésszerűen használták.

A reklamált terméket megrendelőnek kell visszajuttatnia hozzánk, jogos reklamáció esetén a cserén, javításon, vagy ( fogyásarányos ) visszatérítésen kívül ingyenes szállítási kupont adunk (fogyasztó igényei szerint) 

 

Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

 Írásban történő bejelentés (reklamáció, vagy panasz bejelentése csak írásban elfogadott):
A Fogyasztó ( magánszemély ) bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak (9700 Szombathely, Temető utca 4/A - Eco-Print-System Kft. -  tintatenger.hu ) küldött levélben, vagy elektronikus levélben (tintatenger@eco-print.hu ).


Ekkor a levélnek tartalmaznia kell:

- a vásárló nevét
- a megrendelés sorszámát, vagy a kapott számla sorszámát
- a termék megnevezését ,
- a vásárlás időpontját (a termék átvételének napja),
- a hiba bejelentésének időpontját,
- a hiba pontos leírását,
- amennyiben a hiba olyan jellegű, fotó a hibáról (a lenyomati képről), illetve a hibaüzenetről,
- a gyorsabb ügyintézés érdekében fotó a termék minden címkét tartalmazó oldaláról,
- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

 

Jogi nyilatkozat

Az Eco-Print-System Kft, mint a tintatenger.hu webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy a rendelés átvételét megtagadó, a rendelést át nem vevő vásárlót letiltsa, rendeléseit visszautasítsa. Az azonosítás alapjául szolgálhat az e-mail cím, a telefonszám, cégnév, adószám, vagy a név+település páros.

Az Eco-Print-System Kft, mint a tintatenger.hu webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy az utólagos fizetési rendezésű, de át nem vett csomagok szállítási költségeit, úgymint szállítási előkészítési költségek (csomagolás, indítási pontba szállítás), spediciós költségek (MPL, FOXPOST, Csomagküldő, stb. oda-vissza szállítási költség), megrendelőn behajtsa, végrehajtónak átadott követelés formájában!

 

Anyagi felelősséget maximum az általunk vásárolt kellékek áráig, és azok szállítási és fizetési költségeinek mértékéig vállalunk!

Cégünk az eredeti gyártókkal nem áll kapcsolatban,  weboldalon szereplő OEM cikkszámok, a felhasznált védjegyek, márkanevek, elnevezések az őket bejegyző cég kizárólagos tulajdonát képezik, itt kizárólag a termék használhatóságának, kompatibilitásának az azonosítását segítik.

Fogyasztói tájékoztató a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján. (Elállási jog)

Fogyasztói tájékoztató a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján.


1. Tájékoztató a fogyasztó vevőt megillető elállási jogról.
A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás
joga a jelentájékoztató 1.1.2. pontjában meghatározott határidőn belül.
1.1.2. A fogyasztó az ÁSZF 9.1. pontja szerinti elállási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik,az
utoljára szolgáltatott terméknek,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének
napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e pontban meghatározott
elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is
gyakorolja.
1.1.3. Elállási nyilatkozat, a fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása
A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó
egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a jelen – és a honlapról is letölthető - nyilatkozat-minta
felhasználásával gyakorolhatja az alábbi címre megküldéssel: admin@tintatenger.hu; 9700 Szombathely, Nádasdy u 20
Eco-Print-System Kft.
Nyilatkozat-minta elálláshoz
Címzett: Eco-Print-System  Korlátolt Felelősségű Társaság
Cím: 9700 Szombathely, Nádasdy u. 20
Alulírott/ak  kijelentem/kijelentjük,  hogy  gyakorlom/gyakoroljuk  elállási/felmondási
jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló
szerződés tekintetében:
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt
-----------------
1.1.4. A fogyasztó elállási nyilatkozatának érvényessége
Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a jelen
tájékoztató 1.1.2. pontjában, illetve a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 21. §-ban meghatározott
határidő lejárta előtt elküldi.
A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát e rendelkezéssel összhangban
gyakorolta.
Az Eladó a fogyasztó elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően köteles elektronikus
adathordozón visszaigazolni.
1.2. Az Eladó kötelezettségei a fogyasztó elállása esetén
1.2.1. Az Eladó visszatérítési kötelezettsége
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől, az
Eladó legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti
a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel
összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a
rendelkezés nem vonatkozik az egyedi szállításokra a jelen fogyasztói tájékoztató 1.2.4. pontjának
megfelelően.
1.2.3. Az Eladó visszatérítési kötelezettségének módja
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén az Eladó a
fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon
téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján az Eladó a visszatérítésre más fizetési
módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A
Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím
következtében történő késedelem miatt az Eladó-t felelősség nem terheli. .
1.2.4. Többletköltségek
Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási
módot választ – így például az általános szerződési feltételek 5.1.2. pontjában meghatározott
egyedi szállítás esetén -, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési
kötelezettségünk.
1.2.5. Visszatartási jog
Az Eladó mindaddig visszatarthatja a jelen tájékoztató 1.2.3. pontjában meghatározott összeget,
amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt
visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel feladott
küldeményeket nem áll módunkban elfogadni.
1.3. A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén
1.3.1. A termék visszaszolgáltatása
Ha a fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 22. §-nak megfelelően eláll a szerződéstől,
köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon
belül bútorszállításra szakosodott fuvarozó útján, a termék sérülésmentességét biztosító
csomagolásban visszaküldeni, illetve az Eladónak vagy az Eladó által a termék átvételére
meghatalmazott személynek átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a
fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
1.3.2. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek viselése
A fogyasztó viseli a termék visszaküldésének költségét. A terméket az Eladó címére (9700 Szombathely, Nádasdy u 20.) kell visszaküldeni.
1.3.3. Fogyasztó felelőssége az értékcsökkenésért
A fogyasztó a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges
használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
1.3.4. Az elállási jog kizártsága
Az Eladó kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a
45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben, így különösen a „c” és
az „e” pontban meghatározottak esetén: „olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a
fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében,
amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; „olyan zárt csomagolású termék
tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után
nem küldhető vissza”.
2. Garancia, szavatosság, kellékszavatosság, termékszavatosság
2.1. Tájékoztatás a kellékszavatossági és jótállási jogról
A fogyasztói tájékoztató jelen pontja a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 9. § (3) bekezdése
felhatalmazása alapján a 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet 3. számú melléklete alkalmazásával
készült.
2.1.1. Kellékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet
a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése
lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel
járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az
ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve
mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön
viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba
felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a
szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már
nem érvényesítheti.
Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba
közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó
nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani,
hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
2.1.2. Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a 2.1.1. pontban meghatározott jogát
vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi
követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő
tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven
belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben
gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell
bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha
bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt
felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt
egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének
eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó
kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
2.1.3. Jótállás
Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?
Hibás teljesítés esetén szerződés alapján a kötelezett jótállásra köteles.
Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?
Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.)
Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó
Termékek esetén az Eladó jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben
érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő
határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított
három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E
határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a
kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A
jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a
fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás
vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges
jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni!
A jótállás kötelező esetei:
1. Háztartási készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hűtőszekrény, fagyasztó,
kombinált hűtőszekrény, villanytűzhely, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely
kombinációja, mosogatógép, vasaló, vízmelegítő, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-
szabályozó berendezés, porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztító-gép, padlósúroló- és
fényesítőgép, varrógép, kötőgép, villanybojler, szivattyú;
2. villamos energiával működtetett konyhai kisgépek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen
mikrohullámú sütő, kenyérsütő, kenyérpirító, kávéfőző, kávéfőzőgép, vízforraló, konyhai
robotgép, grillsütő, olajsütő, ostyasütő, fánksütő, gofrisütő, szendvicssütő, elektromos
palacsintasütő, elektromos pizzasütő, elektromos rotyogtatófazék, elektromos serpenyő,
elektromos popcorn készítő, elektromos kontaktgrill, forgónyárs, mini tűzhely, rizsfőző készülék,
tésztafőző, tojásfőző, ételpároló, légkeveréses főzőedény, gyümölcsaszaló;
3. gázkészülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen tűzhely, konvektor, gázkazán,
gázbojler, gázgrill, gázzsámoly, gázsütő, gázperzselő, gázlámpa;
4. motoros kerti gépek és nem motoros kertészeti eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így
különösen kapálógép, fűnyíró, fűkasza, tologatós fűnyíró;
5. motoros kézi szerszámok 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen láncfűrész, fúrógép,
ütvefúrógép, sarokköszörű, körfűrész, gyalu;
6. legalább egyéves kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek, valamint
napszemüvegek 10 000 Ft eladási ár felett;
7. egészségmegőrző termékek és eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen elektromos
masszírozó, mágneses termék, fényterápiás eszköz;
8. közlekedési eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kerékpár, elektromos kerékpár,
elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó,
lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó;
9. motoros vízi járművek 10 000 Ft eladási ár felett;
10. gyermekgondozási cikkek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen pelenkázó-, illetve
mosdató-állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés;
11. gyermekmegfigyelő berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen légzésfigyelő,
szívhangfigyelő, bébiőrző;
12. gyermekhinták, csúszdák és hasonló tevékenységet igénylő gyermekjátékok bel- és kültéri,
otthoni használatra 10 000 Ft eladási ár felett;
13. világítástechnikai termékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen lámpatest, fényforrás;
14. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft eladási ár felett;
15. elektronikus hírközlő végberendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen telefon,
mobiltelefon, telefaxkészülék, több funkciós készülék;
16. híradástechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen üzenetrögzítő,
kihangosító készülék; műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei,
televízió,  projektor,  videomagnó,  rádió,  autórádió,  rádiós  ébresztőóra,  műholdas
helymeghatározó, lemezjátszó, szalagos és kazettás magnó, CD-felvevő és lejátszó, DVD-felvevő
és lejátszó, játékkonzol, Blu-ray lejátszó és -író, asztali médialejátszó, egyéni hangrendszer,
keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal, mikrofon és fülhallgató, head-set;
17. információtechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen asztali számítógép,
laptop, note-book, tablet, PDA, monitor, nyomtató, szkenner, fényképezőgép, film- és
hangfelvevő kamera, videokamera és camcorder, diktafon, fotónyomtató, film- és diaszkenner,
MP3 és MP4 lejátszó, hordozható médialejátszó, pendrive, memóriakártya, akkumulátor-töltő,
számológép, zsebszámológép;
18. irodatechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen iratmegsemmisítő,
fénymásoló, laminálógép;
19. írásvetítők és filmtechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen film- és
írásvetítő, filmnagyító, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülék;
20. optikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen távcső, látcső, mikroszkóp,
teleszkóp;
21. hangszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
22. órák és ékszerek 10 000 Ft eladási ár felett;
23. bel- és kültéri bútorok, fekvőmatracok 10 000 Ft eladási ár felett;
24. mérőműszerek, generátorok, tápegységek 10 000 Ft eladási ár felett;
25. lőfegyverek 10 000 Ft eladási ár felett;
26. sporteszközök, vadászathoz és horgászathoz kapcsolódó eszközök 10 000 Ft eladási ár felett;
27. villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így
különösen hajszárító, hajformázó, testszőrnyíró gép, epillátor, villanyborotva;
28. nemes és félnemes szőrmésbőrből készült szőrmeruházati termékek 50 000 Ft eladási ár felett;
29. az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékek tartozékai és alkotórészei 10
000 Ft eladási ár felett.”
Mikor mentesül az Eladó a jótállási kötelezettsége alól?
Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba
oka a teljesítés után keletkezett.
Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve
termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet,
egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 10.1.1. és az 1.1.2. pontban meghatározott
jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

A Vásárló a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján jogosult az áru átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól.


(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett: Eco-Print-System Kft 9700 Szombathely, Nádasdy u 20

e-mail: koroknai@eco-print.hu


Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi
termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

…...........................................................................................................................................................


Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …....................................................................................


A fogyasztó(k) neve:..............................................................................................................................

A fogyasztó(k) címe:.............................................................................................................................

 

…....................................................

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)


Kelt............................................................................................................................

Adatvédelmi tájékoztató

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRŐL

 

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló 2016. április 27-ei 2016/679 Európai Parlamenti és Tanácsi (EU) rendelet (alábbiakban: GDPR) 13. és 14. cikkei alapján az Adatkezelő az érintettek részére a személyes adatok kezelésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

 

 

Adatkezelő: Eco-Print-System Kft

Postacíme: 9700 Szombathely, Nádasdy u 20.

E-mail címe: admin@tintatenger.hu

Telefon: +3694510755

Fax.: +3694510756

Székhely: 9700 Szombathely, Temető u 4/A

Adatvédelmi tisztviselő: Koroknai Péter

Postacíme: 9700 Szombathely, Temető u 4/A

E-mail címe: koroknai@eco-print.hu

Telefon: +36709436656

 

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

 

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR, az alábbi linken keresztül elérhető a jogszabály hatályos szövege:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2016.119.01.0001.01.ENG&toc=OJ:L:2016:119:TOC )

az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv., az alábbi linken keresztül elérhető

a jogszabály hatályos szövege:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=139257.338504

 

A GDPR értelmében személyes adat”:

azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

 

A címzett fogalma:

az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak.

 

 

A SZEMÉLYES ADATOK

 

kezelésének célja: A tintatenger.hu webáruházban történt vevői árurendelések fogadása, kezelése.

az adatkezelés jogalapja: Hozzájárulás

tárolásának időtartama: Törlésre irányuló kérésig.

felsorolása, illetőleg kategóriái: Név, telefon, cím, email-cím, cége neve, adószáma, címe

forrása: Közvetlenül az érintett

 

KIK ISMERHETIK MEG AZ ÖN SZEMÉLYES ADATAIT?

 

Az érintett személyes adatait fő szabály szerint az Adatkezelő munkavállalói ismerhetik meg feladataik ellátása érdekében. Így például az Adatkezelő iktatással, számlázással, szállítási összekészítéssel foglalkozó munkatársai az ügykezelés érdekében megismerhetik az érintett személyes adatait.

Az Adatkezelő csak kivételes, vagy törvényileg kötelezett esetben adja át az érintett személyes adatait más szervek számára. Így például, amennyiben az érintett és az Adatkezelő között folyamatban levőjogvitában bírósági eljárás indul, és az eljáró bíróság számára szükséges az érintett személyes adatait tartalmazó iratok átadása, a rendőrség megkeresi az Adatkezelőt, és a nyomozáshoz az érintett személyes adatait tartalmazó iratok továbbítását kéri.

Emellett például az Adatkezelő jogi képviseletét ellátó ügyvéd szintén megismeri a személyes adatokat, ha az érintett és az Adatkezelő között jogvitára kerül sor.

 

ADATBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

 

Az Adatkezelő az érintett által megadott személyes adatokat a webáruház webtárhelyszolgáltatást végző szolgáltatójánál illetve Adatkezelő székhelyén, illetve bejegyzett telephelyén tárolja. Az érintett személyes adatai kezeléséhez az Adatkezelő megfelelő információbiztonsági intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az érintett személyes adatait védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen. Az Adatkezelő megfelelő szervezési intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy a személyes adatok ne válhassanak hozzáférhetővé meghatározatlan személy számára.

 

HARMADIK ORSZÁGBA VAGY NEMZETKÖZI SZERVEZET RÉSZÉRE TÖRTÉNIK TOVÁBBÍTÁS

 

Harmadik ország vagy nemzetközi szervezet részére történő adattovábbítás semmilyen formája sem releváns.

 

AZ ÖN JOGAI

 

A GDPR 15. cikke alapján az érintett kérelmezheti a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést az alábbiak szerint:

 

(1)     Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra

vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-ee, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

        a) az adatkezelés céljai;

        b) az érintett személyes adatok kategóriái;

        c) azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy   
            közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli cím zetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

        d) adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen
          időtartam meghatározásának szempontjai;

        e) az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését,
            törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

         f) a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

         g) ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

         h) az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az
             alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen          
             jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.

 

(2)     Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az Adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.
A másolat igénylésére vonatkozó jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

A GDPR 16. cikke alapján az érintett jogosult az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adat helyesbítését kérni.

 

Az érintett erre vonatkozó kérése esetén az Adatkezelő köteles indokolatlan késedelem nélkül helyesbíteni a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok –egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő–

kiegészítését.

 

A GDPR 17. cikke alapján az érintett jogosult az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adat törlését kérni az alábbiak szerint:

 

(1)     Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok törlését kérje, az Adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

       a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon
           kezelték;

       b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

       c) az érintett tiltakozik a közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy az adatkezelő
          (harmadik fél) jogos érdekében történő adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az
          adatkezelésre, vagy az érintett a tiltakozik a közvetlen üzletszerzés érdekében történő adatkezelés ellen;

       d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

       e) a személye s adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban (magyar jogban ) előírt jogi
          kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

       f) a személyes adatok gyűjtésére az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával
          kapcsolatosan került sor.

 

(2)     Ha az Adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és az (1) bekezdés értelmében azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

 

(3)     Az Érintett törlési jogának korlátozására csak a GDPR-ban írt alábbi kivételek fennállása esetén kerülhet sor, azaz a fenti indokok fennállása esetén a személyes adatok további megőrzése jogszerűnek tekinthető:

       a) ha a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságához való jog gyakorlása, vagy

       b) ha valamely jogi kötelezettségnek való megfelelés, vagy

       c) ha közérdekből végzett feladat végrehajtása, vagy

       d) ha az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása miatt, vagy

       e) ha népegészségügy területén érintő közérdekből,

        f) ha közérdekű archiválás céljából, vagy

        g) ha tudományos és történelmi kutatás céljából vagy statisztikai célból, vagy

        h) ha jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez illetve védelméhez szükséges.

 

A GDPR 18. cikke alapján az érintett jogosult az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adat kezelésének korlátozását kérni az alábbiak szerint:

 

(1)     Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

       a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik,
           amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

       b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának
           korlátozását;

       c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat
           jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

       d) az érintett tiltakozott a közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy az adatkezelő
           (harmadik fél) jogos érdekében történő adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra
           vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az
           érintett jogos indokaival szemben.

 

(2)      Ha az adatkezelés a fentiek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

(3)     Az Adatkezelő az érintettet, akinek a kérésére az (1) bekezdés alapján korlátozták az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról

előzetesen tájékoztatja.

 

A GDPR 21. cikke alapján az érintett jogosult az Adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adat kezelése ellen tiltakozni az alábbiak szerint:

 

(1)     Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekből, közhatalmi jogosítvány gyakorlása érdekében vagy az adatkezelő (harmadik fél) jogos érdekében történő kezelése ellen , ideértve az ezen alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

(2)     Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében

történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

 

(3)      A tiltakozáshoz való jogra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

 

(4)     Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

 

(5)     Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

 

A GDPR 20. cikke alapján az érintett jogosult a rá vonatkozó személyes

adatok hordozhatóságára az alábbiak szerint:

 

(1)     Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

          a) ha az adatkezelés jogalapja az Érintett hozzájárulása, vagy az Érintettel kötött szerződés teljesítése

          b) és az adatkezelés automatizált módon történik.

 

(2)     Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

 

(3)     Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása nem sértheti a törléshez való jogot. Az adathordozás joga nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.

 

(4)     Az adatok hordozhatóságához való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

A GDPR 7. cikk (3) bekezdése alapján az érintett jogosult a személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulást bármely időpontban visszavonni az alábbiak szerint:

 

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon jogosult megtenni, mint annak megadását.

 

Az érintett jogorvoslati joga bíróság előtt, felügyeleti hatósághoz címzett panasz

 

Az érintett által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén polgári pert kezdeményezhet az Adatkezelő ellen. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – a lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek

 

Az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál

– különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban – , ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a GDPR-t.

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

telefon: +36 (1) 391-1400

fax.: +36 (1) 391-1410

honlap: www.naih.hu

 

 

Webáruház készítés