Fizetési megoldás

Hibás CANON patron jött?

Betettem a patront a nyomtatóba, de üresnek jelzi a készülék a patront, illetve villog/világít a sárga LED a patronnál.

Hibás a patron? Vagy üres?

Dehogy!


A patronon lévő chipet nem lehet cserélni, ezért a patron hiába lett szakszerűen felújítva (és itt nem csak egyszerű újratöltésről van szó) és feltöltve tintával, mivel a chip adattartalma üres státuszban van, ezért a teli patront is üresnek (vagy majdnem üresnek) jelezheti.

(A patronokban nincs fizikai tintaszintfigyelés, nyomtatáskor a készülék kalkulálja, hogy szerinte mennyi tinta fogyhatott, és ez alapján írja felül a patronon lévő chip adattartalmát. Ezért hiába töltjük fel a patront újra tintával, ezt a nyomtató nem érzékeli, így továbbra is üresnek, vagy majdnem üresnek jelzi majd, mivel a patronon lévő chiptől ezt az információt kapja.)


Ilyenkor a legegyszerűbb indítani egy nyomtatási feladatot, majd követni a monitoron megjelenő utasításokat. (Ekkor megnyílik egy párbeszédablak, ahol kapunk egy tájékoztatást, hogyha továbbra is szeretnénk használni ezt az (nyomtató által annak vélt) "üres" patront, akkor ki kell kapcsolni a tintaszintfigyelést, amit a folytat/töröl gomb (ez egy gomb a nyomtatón, egy körben a csúcsára állított háromszög van rajta, gyakran piros színű) 10-15mp-es nyomva tartásával lehet elérni. Ezután a készülék már hajlandó lesz dolgozni a patronnal, igaz a tintaszint kijelzés nem fog működni, illetve üresnek jelzi a patront.


Ha nincs telepítve a készülék, akkor is ez a teendő, hosszan kell nyomni a folytat/töröl gombot.

Ha nem jön össze, és többször is próbálkoztunk, akkor célszerű megtisztítani a patron érintkezőit.


A szállítás indítása előtt MINDEN PATRONT TESZTELÜNK, hogy csak kifogástalan termék menjen ki, de elképzelhető, hogy érintkezési hiba lép fel a nyomtató és a patron között.


A tisztítást nem kell túlbonyolítani, egy fél csepp háztartási súrolószerrel tökéletesen el lehet távolítani minden szennyeződést. Ezután töröljük le egy nedves ruhával a maradék súrolószert, majd töröljük szárazra az érintkezőket, és tegyük újra  a nyomtatóba a patront.

Ha a nyomtató továbbra sem hajlandó működni a patronnal, akkor sajnos cserélni kell, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy kicseréljük a patront.

Webáruház készítés