Fizetési megoldás

A garanciális ügyintézésről

Hibás festékkazetta, tintapatron még az eredeti kellékek között is előfordul.

Munkánk során igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a kikerülő kellékek hibátlanul működjék végig élettartamukat. Sajnos ez nem mindig sikerül, de ebben az esetben is az a célunk, hogy gondba került vásárlónknak minél előbb orvosolni tudjuk problémáját, s ez ne okozzon neki kárt.

Amennyiben hibásnak vélsz egy kelléket, először meg kell győződni arról, hogy megfelel-e a garanciális feltételeknek.

 

Garanciális feltételek:

     - A kellék vásárlása óta nem telt el több mint 2 év.

Ha kellék ennél régebbi, akkor sajnos nem tudjuk garanciális reklamációként befogadni.

     - A kellék nem üres, illetve 30% fölött áll.

Ezt nem lehet mindig egyértelműen eldönteni a kellék szétszerelése nélkül. Vannak készülékek, amik megjelenítik a kellékállapotot pontosan, és vannak, amik nem. Amennyiben úgy véled, hogy még nem lehet 30% alatt, kérj bevizsgálást (kérj garanciális ügyintézést). A kellékben található maradék festékporok, tinták mennyiségéből megállapítható a pontos kellékállapot.

     - A kelléket normál üzemnek megfelelően tárolták, és használták.

A kellék tárolásánál kerülni kell a szobahőmérséklettől való szélsőséges eltérést (a festékkazettákban vannak olyan alkatrészek, amik érzékenyek a szélsőséges hőmérsékletre, pl.: ilyen-olyan gumik, tömítések, stb.). Fagypont, és +40 celsius fok között van az ideális tárolási hőmérséklet, kerülve a magas páratartalmat, nedvességet. Összességében: ha egy fűtött szobában, nem a virágok alatt (locsolás!), és nem az ablakban (közvetlen napsütés!) tárolod, akkor nem követsz el hibát. Használat közben is hasonlóak az elvárások, kiegészítve azzal, hogy még ha a nyomtatóban is van a kellék, de a helyiség hideg (+10 celsius fok alatt), és a munka miatt befűtjük, akkor először meg kell várni, míg a nyomtató (kellékestől) nagyjából felmelegszik, csak utána kapcsoljuk be, mert a nyomtatóban (és benne a festékkazettában)  úgy is képződhet párakicsapódás, ha hidegen bekapcsoljuk. A használat során előforduló hiba lehet pl. a magas porkoncentráció (üzemek), illetve a papíron bevitt tárgyak (pl. gem, vagy tűzőkapocs, de volt már példa döglött egérre is), hibajavító festék, stb. A papír közvetlenül érintkezik a fotohengerrel, így ha a papír bármilyen tárgyat, vagy anyagot bevisz, az tönkreteszi a fotohengert.

Amennyiben ezek után úgy ítéled meg, hogy ez pedig jogos reklamáció, akkor ne habozz, reklamálj (ha kétséged van, akkor is!)! Mi jobban örülünk annak, ha megoldjuk a problémát, és újra vásárolsz tőlünk, mintha benyeled (vélt, vagy valós) a károdat, s nem vásárolsz tőlünk többet.

Egy elindított garanciális ügyintézés állapotáról, annak változásairól folyamatosan tájékoztatunk téged.

 

A garanciális ügyintézés menete:

 

     - Jelezd felénk a garanciális problémádat,

Ezt kérünk emailben tedd meg a tintatenger[kukac]eco-print.hu címre, vagy az Információk/Kapcsolat menüpont alatt, s ebben jelezd:

- a vásárló nevét, címét,
- a termék megnevezését, vételárát,
- a vásárlás időpontját,
- a hiba bejelentésének időpontját,
- a hiba leírását,
- a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,
- illetve a termék viszajuttatásának módját.                                         

     - A reklamált kelléket vissza kell juttatnod hozzánk.

Vagy postán teheted ezt meg a saját költségedre (nyugi, ha jogos a reklamációd, kapsz egy ingyen szállítást), vagy visszaviszed saját átvételi pontunkra (Szombathelyen van ilyen). Fontos, hogy utánvétes, vagy portós csomagot nem veszünk át! Javasoljuk, hogy a kelléket gondosan csomagold be, mert mi azt az állapotot fogjuk vizsgálni, ahogy hozzánk eljut.

Amennyiben a hiba lehetővé teszi, mindenképpen adj egy hibás lenyomatot bemutató oldalt. (ez segíthet nekünk abban az esetben, ha a bevizsgáláskor nálunk jól működik a kellék)

     - Bevizsgáljuk a reklamált terméket.

Ezzel gyorsak leszünk, a hozzánk kerülés másnapján tájékoztatunk az eredményről.

     - Ha jogos a reklamáció, akkor:

70%-os töltöttségi szint felett 100%-ban újraküldjük a terméket, + kapsz egy ingyenes szállítást (ha saját költségen küldted el a hibás kelléket).

70% - 30% ig akkora kedvezményt adunk, amennyit még nyomtatnia kellett volna a kelléknek, + kapsz egy ingyenes szállítást.

Ha mást szeretnél, várjuk a javaslatodat.

     - Ha nem jogos a reklamáció, akkor:

pontosan megindokoljuk feléd, hogy miből jutottunk erre a következtetésre. Tudjuk, hogy alapvetően (általában) senki nem szórakozásból reklamál, ezért a bevizsgálásnál elsősorban mindig azt vizsgáljuk, hogy a kellék hibája visszavezethető-e oda, hogy gyártási hiba törént, s ha ez kizárható, utána vizsgáljuk a többi, későbbi körülményt (szállítás, tárolás, stb.). Amennyiben nem értesz egyet álláspontunkkal, szívesen fogadjuk érveidet, s ha nem tudunk közös nevezőre jutni, lehetőséged van további eljárásra, pl. panasz a jegyzőnél, Békéltető Testület, stb. Ha kéred, tájékoztatunk az illetékes hatóság elérhetőségéről.

Webáruház készítés